Håndbold-VM i Danmark 2025: Sådan bliver gruppespillet

Udgivet

Det danske håndbold landshold

Håndboldherrerne møder Italien, Algeriet og Tunesien.

Der venter endnu engang en spændende håndboldbegivenhed i Herning, når landstræner Nikolaj Jacobsen og håndboldherrerne inden for mindre end 10 måneder skal forsvare deres tredobbelte VM-guld i Jyske Bank Boxen.

Verdensmesterskabet i håndbold for mænd 2025 bliver det 29.

Verdensmesterskabet bliver arrangeret af IHF og afholdt i Danmark, Norge og Kroatien fra den 14. januar til den 2. februar 2025. Lodtrækningen af VM-grupperne fandt sted i Zagreb onsdag aften, og håndboldherrerne trak Italien, Algeriet og Tunesien.

Her er resultatet af onsdagens lodtrækning i Zagreb:

Gruppe A (i Herning): Tyskland, Tjekkiet, Polen, Schweiz
Gruppe B (i Herning): Danmark, Italien, Algeriet, Tunesien
Gruppe C (i Poreč): Frankrig, Østrig, Qatar, Kuwait
Gruppe D (i Varaždin): Ungarn, Holland, Nordmakedonien, Guinea
Gruppe E (i Oslo): Norge, Portugal, Brasilien, USA
Gruppe F (i Oslo): Sverige, Spanien, Japan, Chile
Gruppe G (i Zagreb): Slovenien, Island, Cuba, Kap Verde
Gruppe H (i Zagreb): Egypten, Kroatien, Argentina, Bahrain

“Det burde være en overkommelig gruppe for Danmark. Jeg er helt overbevist om, at Danmark vinder de tre kampe. Og så bliver det spændende i mellemrunden med Tyskland, Polen og Schweiz/Tjekkiet. De er ikke på niveau med Danmark, men det handler om at blive nummer ét eller to, så man går videre til kvartfinalerne.” fortæller håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen til TV2 Sport.

Her er oversigten over Danmarks vej:

De tre bedste hold fra hver gruppe går videre til mellemrunden, hvor de bliver parret med de tre bedste fra den modsatte gruppe.

I mellemrunden bliver Danmarks gruppe, B, parret med gruppe A, hvor Tyskland, Tjekkiet, Polen og Schweiz befinder sig. Det bliver til gruppe 1 i mellemrunden.

Fra mellemrunden, hvor der vil være 24 hold fordelt på 4 grupper, går de to bedste fra hver mellemrundegruppe videre til kvartfinalerne.

I en eventuel kvartfinale vil Danmarks mellemrunde blive parret med mellemrundegruppe 3, hvor blandt andre Norge (gruppe E) og Sverige samt Spanien (gruppe F) med stor sandsynlighed vil befinde sig.

Således kan Danmark først blive parret med eksempelvis Frankrig i en eventuel finale.