Nu kan fans sælge og købe billetter trygt og lovligt

Udgivet

For at imødegå de stigende problemer med dyre og falske billetter på ulovlige platforme har Billetlugen lanceret videresalgsplatformen fanSALE, hvor man trygt kan sælge og købe billetter til koncerter, festivaler og sportsarrangementer. Platformen er også en mulighed for at sikre sig billetter til udsolgte arrangementer eller for at sælge billetter til events, man ikke kan komme til, fordi de er blevet udskudt eller man selv er forhindret pga. fx Corona.

Det skal være slut med at betale overpriser for billetter til kultur- og idrætsarrangementer på ulovlige byttebørser, og ingen skal længere opleve at blive afvist ved døren, fordi deres billetter viser sig at være falske. Derfor lancerer Billetlugen nu billetplatformen fanSALE, hvor forbrugerne i Danmark for første gang nemt, sikkert og lovligt kan købe og videresælge billetter.

”Med fanSALE tager vi et vigtigt skridt i kampen mod organiseret sortbørshandel og videresalg af billetter til overpriser. På fanSALE kan man 100 procent sikkert og lovligt videresælge og købe gyldige billetter til den pålydende værdi,” siger, adm. direktør i Billetlugen, Jens B. Arnesen.

Det betyder, at det nu bliver muligt på en enkel og helt lovlig måde at købe billetter til allerede udsolgte arrangementer, eller for at videresælge billetter til begivenheder, hvor man er forhindret i at deltage.

Peter Sørensen, direktør for Beatbox Booking, ser fanSALE som et positivt tiltag mod ulovligt billetsalg:

”En af de ting jeg personligt hader ved koncertbranchen, er den organiserede spekulation der foregår med videresalg af koncertbilletter. Hvor billetter, med eller uden branchens medvirken, sælges udenom de officielle billetudbydere, ofte til grove overpriser og sågar ofte med decideret falske billetter. At Billetlugen nu har lavet en service, hvor fans trygt kan videresælge billetter til andre fans, vel og mærke til den pris billetten har påtrykt, er derfor et kæmpeskridt for os der ønsker ens og fair betingelser for alle.”

I Danmark kender 44% til problemet

I Danmark er det ulovligt at videresælge billetter til højere priser end den oprindelige. Desuden er det risikabelt at købe dem uden om de officielle kanaler, fordi det hverken er muligt at tjekke om de samme billetter er solgt til flere købere, eller at garantere, at de overhovedet bliver sendt. Med fanSALE bliver de oprindelige billetter automatisk annulleret, og den nye billetkøber modtager straks nye officielle billetter.

Platformen gør det muligt at videresælge alle billetter købt gennem Billetlugen, og det spiller ingen rolle, om billetterne er købt online, over telefonen eller på et fysisk billetkontor. Den 100 procent digitaliserede proces gør det både sikkert og muligt at handle helt tæt på begivenheden.

En undersøgelse foretaget for Kulturministeriet i 2019 viste, at 44 procent har kendskab til mindst en anden, der har oplevet problemer med overpriser på billetter. Det tal kommer ikke bag på Jens B. Arnesen.

”Vi og vores samarbejdspartnere har oplevet et stigende problem gennem flere år og får mange henvendelser fra kunder, der tror, at de har købt ægte billetter. Vi kan desværre ikke hjælpe, når billetterne ikke er købt gennem officielle kanaler, men med fanSALE kan vi sikre, at alle får en god oplevelse med videresalg og -køb,” siger Jens B. Arnesen.

Billetlugen er en del af Eventim koncernen, der også har lanceret fanSALE platformen i Tyskland, Storbritannien, Holland og Schweiz.

For yderligere oplysninger kontakt gerne vores salgsafdeling her

 


 

Fakta

Sådan virker fanSALE:


Verificeret: fanSALE garanterer ægte billetter med Billetlugen Billettjek. Billetter solgt via Billetlugen.dk, partnershop eller vores kundeservice kan sælges på platformen med garanti for gyldighed.

Sikkert: Alle Billetlugens billetter kan identificeres gennem den unikke stregkode, og den unikke stregkode verificeres som ægte billetter. Først når køberen har modtaget billetterne, vil pengene blive udbetalt til sælgeren.

 

Hurtigt: fanSALE sikrer hurtigt salg og køb af billetter. Billetlugen tager ansvaret for hele billetleverancen. Køberen vælger leveringsmetode i kurven. Udover papirbilletter er det muligt både at vælge print@home og mobilbilletter, hvilket gør det muligt at lave spontane og hurtige salg og køb af billetter – også kort før et arrangement.


Retfærdigt: I henhold til dansk lov er det ikke lovligt at videresælge billetter til en højere pris end den oprindelige pris. Derfor er det kun muligt at videresælge billetterne til den originale pris eller billigere på fanSALE (se mere herunder).

 

Det siger loven:

Lov om videresalg af billetter til kultur- og idrætsarrangementer

§ 1. Billetter til kultur- og idrætsarrangementer i Danmark må ikke udbydes eller videresælges til et højere beløb, end billetterne oprindelig er erhvervet for, medmindre der foreligger en aftale med arrangøren.

Stk. 2. Det beløb, som en billet oprindelig er erhvervet for, kan foruden selve billetprisen omfatte eventuelle administrationsgebyrer. Herudover kan andre udgifter forbundet med erhvervelsen inkluderes i videresalgsprisen.

§ 2. Overtrædelse af § 1 straffes med bøde.

Stk. 2. Der kan pålægges selskaber m.v. (juridiske personer) strafansvar efter reglerne i straffelovens 5. kapitel.

Kilde: https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2007/458

·        Besøg fanSALE her: https://www.fansale.dk/fansale/

·        Læs omtale i Politiken: https://politiken.dk/kultur/art8192061/Nu-kommer-succes-koncept-til-Danmark